Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Markovina: Zamislite da Vučić kaže - došla je cijela Srbija, od Niša do Knina

11. 10. 2019 - 15:39
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Facebook

Istup hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nakon utakmice Hrvatska - Mađarska prokomentarisao je na svom Facebook prafilu istoričar i publicista iz Splita Dragan Markovina. 

"Kaže Kolinda sinoć da je u Split došla cijela Hrvatska, od Visa do Kupresa i to prođe ispod radara. Ovdje se čak ne radi samo o njenoj potkapacitiranosti koja je poslovična, nego o apsolutnoj nesposobnosti nacionalista da ikad, u bilo kojoj situaciji, vide sebe. To je Štulić najbolje opisao u pjesmi MSP, s Krivog srastanja: ‘Ili vidjeti trunku u tuđem oku, a ne vidjeti balvan u svome. I to znamo, jel’da?’. Zamislimo samo na trenutak da je sinoć igrala Srbija, kao što će večeras igrati, da je Vučić bio na stadionu i izjavio kako je došla cijela Srbija, od Niša do Knina", napisao je Markovina.

Podsjećamo, Grabar Kitarović sinoć je prisustvovala utakmici fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Mađarske. 

Nakon pobjede Vatrenih, ona je poručila: "Presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska".  

Slučajno ili ne, "cijeloj Hrvatskoj" pripisala je dobar dio BiH, s obzirom na to da je Kupres u našoj zemlji.Preporučujemo