Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mohanji: Ako želite dati nešto ovome svijetu, dajte svoj najveći potencijal

19. 12. 2019 - 14:00
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: N1

Duhovni majstor iz Indije Mohanji, čija učenja su prisutna u preko 100 zemalja svijeta, a knjige prevedene na nekoliko jezika, bio je gost na N1.

"Rodite se praznih ruku i umirete praznih ruku. Svo ovo vrijeme dok ste živi u ovom materijalnom svijetu, to je poput turističke vize. Ništa ne možete uzeti odavde. Sve što možete uzeti je iskustvo. I možete dati ljudima izraze, vaš potpis svijetu", kazao je Mohanji i dodao:

"Kad možeš dijeliti ono što imaš, to može biti ljubav, dobrota, suosjećanje, novac, ako to možeš podijeliti bez uslova, onda si vrlo moćan i bogat."

"Na temelju toga kakav nam je um i šta smo mi, takav je i svijet. Ako to shvatite, nikad nećete biti odvojeni od sebe samih. Počet ćete gledati sebe, a ne druge. Kada fokusirate um, intelekt i ego u sebi, onda vidite da ste vi cijeli svemir. To je osnova duhovnog budjenja", poručio je Mohanji.

Kazao je šta misli o tračanju:

"Tračanje je znak nesigurnosti. Ako sam siguran u sebe, vas ću cijeniti i vidjeti vrline. Svi mi imamo priču, koju ja ne znam. Prema tome, ne mogu suditi niti o jednoj osobi."

Video možete pogledato OVDJE

TAGOVI:Zadnje dodane