Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mohanji: Ako želite dati nešto ovome svijetu, dajte svoj najveći potencijal

10. 10. 2019 - 15:43
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: N1

Duhovni majstor iz Indije Mohanji, čija učenja su prisutna u preko 100 zemalja svijeta, a knjige prevedene na nekoliko jezika, bio je gost na N1.

"Rodite se praznih ruku i umirete praznih ruku. Svo ovo vrijeme dok ste živi u ovom materijalnom svijetu, to je poput turističke vize. Ništa ne možete uzeti odavde. Sve što možete uzeti je iskustvo. I možete dati ljudima izraze, vaš potpis svijetu", kazao je Mohanji i dodao:

"Kad možeš dijeliti ono što imaš, to može biti ljubav, dobrota, suosjećanje, novac, ako to možeš podijeliti bez uslova, onda si vrlo moćan i bogat."

"Na temelju toga kakav nam je um i šta smo mi, takav je i svijet. Ako to shvatite, nikad nećete biti odvojeni od sebe samih. Počet ćete gledati sebe, a ne druge. Kada fokusirate um, intelekt i ego u sebi, onda vidite da ste vi cijeli svemir. To je osnova duhovnog budjenja", poručio je Mohanji.

Kazao je šta misli o tračanju:

"Tračanje je znak nesigurnosti. Ako sam siguran u sebe, vas ću cijeniti i vidjeti vrline. Svi mi imamo priču, koju ja ne znam. Prema tome, ne mogu suditi niti o jednoj osobi."

Video možete pogledato OVDJE

TAGOVI:Zadnje dodane

Kako izgleda ljubav koja traje zauvijek?

Možda još uvijek niste sigurni postoji li takva ljubav, niti je li baš vaša jedna od takvih, no ovi znakovi pokazuju da je velika vjerojatnost da to doista je to!

Preporučujemo

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U drugoj Dekadenciji, emisiji za kulturnu dekontaminaciju, Vanja Šunjić je ugoslita novinara, književnika i urednika Andriju Škaru. Razgovarali su o knjigama, muzici, odrastanju i Sedmoj republici