Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vlada RS podržala dokument pripremljen s Delegacijom EU i Vladom FBiH

10. 10. 2019 - 13:57
|
|
by udrimuski.ba - Fena
|
foto: ilustracija

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je danas dokument „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“, koji je u prethodnom periodu pripreman u saradnji s Delegacijom Evropske unije u Sarajevu i Vladom Federacije BiH, te uz podršku Britanske ambasade.

Dokument predstavlja nastavak reformskih procesa koji su definisani još kroz zajedničku Reformsku agendu za period 2015-2018. godina.

"Politike RS, definisane u dokumentu „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“, u potpunosti su usaglašene s Programom rada Vlade za period 2019-2022. godina, te s Programom ekonomskih reformi RS za period 2019-2021. godine, a iste će biti osnova i za izradu Programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022.", saopćeno je iz SNSD-a.

Ključne reformske politike definisane u dokumentu „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“ su podijeljene u četiri oblasti, i to: (1) Održiv i ubrzan ekonomski rast, (2) Reforma javnih preduzeća; (3) Reforma zdravstvenog sektora i (4) Reforma obrazovnog sistema i tržišta rada, te digitalna transformacija.

S obzirom da politike u potpunosti prate reformske procese koje Vlada RS već provodi, realizacija velikog broja mjera je već u toku.

TAGOVI:Zadnje dodane

U BiH pomirenja ima među običnim ljudima, manje u politici

Vanredna profesorica Filozofskog fakulteta Istočno Sarajeva Zlatiborka Popov - Momčinović smatra da je pomirenje složen proces, "nekad mi se čini da predugo o tome pričamo". Mišljenja je da su, u svakodnevnom životu, ljudi ipak uspjeli obnoviti veze pokidane tokom posljednjeg rata. Tu, kaže, i ima najviše pomaka

Devet do dvanaest: Pridružite se ''Maršu za žrtve korupcije''

U Sarajevu u ponedjeljak, 9. decembra, devet do dvanaest pridružite se ''Maršu za žrtve korupcije''! Nekažnjene korupcijske afere, tenderi s poznatim pobjednicima bliskim vlasti, nepotizam, uništene fabrike, kriminalci koje pravosuđe nagrađuje umjesto da im sudi, korumpirano i devastirano obrazovanje i zdravstvo. Treba li više argumenata za razloge održavanja ''Marša za žrtve korupcije''?

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“