Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vlada RS podržala dokument pripremljen s Delegacijom EU i Vladom FBiH

10. 10. 2019 - 13:57
|
|
by udrimuski.ba - Fena
|
foto: ilustracija

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je danas dokument „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“, koji je u prethodnom periodu pripreman u saradnji s Delegacijom Evropske unije u Sarajevu i Vladom Federacije BiH, te uz podršku Britanske ambasade.

Dokument predstavlja nastavak reformskih procesa koji su definisani još kroz zajedničku Reformsku agendu za period 2015-2018. godina.

"Politike RS, definisane u dokumentu „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“, u potpunosti su usaglašene s Programom rada Vlade za period 2019-2022. godina, te s Programom ekonomskih reformi RS za period 2019-2021. godine, a iste će biti osnova i za izradu Programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022.", saopćeno je iz SNSD-a.

Ključne reformske politike definisane u dokumentu „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“ su podijeljene u četiri oblasti, i to: (1) Održiv i ubrzan ekonomski rast, (2) Reforma javnih preduzeća; (3) Reforma zdravstvenog sektora i (4) Reforma obrazovnog sistema i tržišta rada, te digitalna transformacija.

S obzirom da politike u potpunosti prate reformske procese koje Vlada RS već provodi, realizacija velikog broja mjera je već u toku.

TAGOVI:Zadnje dodane

Solak: Sutra iz Francuske dolazi autobus sa bh. građanima

U toku sljedeće sedmice razgovaramo da na onim graničnim prelazima koji su pod kontrolom Federalne uprave za inspekcijske poslove, da napravimo određene prisilne izolacije, odnosno punktove gdje ćemo imati mogućnost trijaže za sve naše putnike