Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vlada RS podržala dokument pripremljen s Delegacijom EU i Vladom FBiH

10. 10. 2019 - 13:57
|
|
by udrimuski.ba - Fena
|
foto: ilustracija

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je danas dokument „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“, koji je u prethodnom periodu pripreman u saradnji s Delegacijom Evropske unije u Sarajevu i Vladom Federacije BiH, te uz podršku Britanske ambasade.

Dokument predstavlja nastavak reformskih procesa koji su definisani još kroz zajedničku Reformsku agendu za period 2015-2018. godina.

"Politike RS, definisane u dokumentu „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“, u potpunosti su usaglašene s Programom rada Vlade za period 2019-2022. godina, te s Programom ekonomskih reformi RS za period 2019-2021. godine, a iste će biti osnova i za izradu Programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022.", saopćeno je iz SNSD-a.

Ključne reformske politike definisane u dokumentu „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“ su podijeljene u četiri oblasti, i to: (1) Održiv i ubrzan ekonomski rast, (2) Reforma javnih preduzeća; (3) Reforma zdravstvenog sektora i (4) Reforma obrazovnog sistema i tržišta rada, te digitalna transformacija.

S obzirom da politike u potpunosti prate reformske procese koje Vlada RS već provodi, realizacija velikog broja mjera je već u toku.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda