Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Znanstveno dokazno: Fragilni muški ego se osjeća ugroženo ženskom inteligencijom

10. 10. 2019 - 13:47
|
|
by udrimuski.ba / zadovoljna.ba
|
foto: arhiva

Nema sumnje da većina muškaraca preferira nježne, drage i ženstvene žene. Možete to poricati koliko god želite, ali činjenica je da će se bilo koji muškarac radije skrasiti s nježnom i submisivnom ženom, nego sa snažnom alfa ženom.

zenemuskarci
To je tako od prapovijesnih vremena i upisano je u DNK-u ljudske vrste, a povezano je s razmnožavanjem kao svrhom našeg postojanja. Iako je to (biranje ženstvenijih partnerica) programirano u njihovom genetskom kodu, ostaje pitanje… Privlače li muškarce nježnije žene zbog genetske predispozicije da budu “snažniji rod” ili se osjećaju ugroženo ako je žena pametnija ili moćnija od njih?

parljubavni
Sva znanstvena istraživanja provedena na tu temu dobila su slične rezultate – kao prvo, postotak muškaraca koji pristao na vezu sa ženom za koju misle da je pametnija od njih je čak i manji od očekivanog, a kao drugo većina muškaraca je izrazila divljenje prema alfa ženama u teoriji, međutim u kontekstu romantične veze više nisu bili zainteresirani.

ljubav
Osim toga, većina je muškaraca rekla da bi bili s pametnijom ženom, no kada su im prikazani konkretni kvocijenti inteligencije su se predomislili. Jedno drugo istraživanje, koje se bavilo time kako se muškarci osjećaju kada ih nadmudri žena, su pokazala da ih to ne dira, ako se ne radi o njihovoj partnerici. U tom slučaju je to snažan udarac na njihov osjećaj muškosti.
Drugim riječima, pametne su žene zaista opasne za muški ego, zato oni i pokušavaju izbjegavati bilo kakvo osobno povezivanje s njima (čitaj: izbjegavaju ih u širokom luku).

snaznazena

Ipak, ako ste se već susrele s takvim muškim ponašanjem i smatrate se alfa ženom, to nikako ne znači da nešto nije u redu s vama. Naprotiv, vi ste fantastični i nipošto se ne biste trebali mijenjati da se svidite drugima ili pristati na manje nego što zaslužujete.

 Zadnje dodane

Kako izgleda ljubav koja traje zauvijek?

Možda još uvijek niste sigurni postoji li takva ljubav, niti je li baš vaša jedna od takvih, no ovi znakovi pokazuju da je velika vjerojatnost da to doista je to!

Preporučujemo

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U drugoj Dekadenciji, emisiji za kulturnu dekontaminaciju, Vanja Šunjić je ugoslita novinara, književnika i urednika Andriju Škaru. Razgovarali su o knjigama, muzici, odrastanju i Sedmoj republici