Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Ukrajinski predsjednik kaže da ga Trump nije ucjenjivao

10. 10. 2019 - 12:54
|
|
by udrimuski.ba/Al Jazeera
|
foto: agencije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da američki predsjednik Donald Trump nije pokušao da ga ucjenjuje tokom telefonskog razgovora u julu, kao i na sastanku u septembru.

Zelenski je novinarima rekao da je u telefonskom razgovoru sa Trumpom želio da dogovori sljedeći susret i da je zatražio od Bijele kuće da promijeni retoriku o Ukrajini, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

“Rekao sam mu da nas pogleda, da li izgledamo kao korumpirani ljudi”, naveo je Zelenski.

Zastupnički dom američkog Kongresa pokrenuo je u okviru procedure za opoziv Trumpa, istragu o tome da li je on pokušao da iskoristi pomoć Ukrajini kao sredstvo pritiska na Zelenskog da istraži njegovog rivala i bivšeg potpredsjednika Joea Bidena.

Odgovarajući na pitanje AP-a, Zelenski je rekao da je tek nakon razgovora sa Trumpom u julu saznao da je SAD zamrznuo više stotina miliona vojne pomoći Ukrajini.

 

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Profesor Radiša Antić: „Zlo ne postoji kao imenica i nema ontološku vrijednost“

Antić: „Smisao života je sreća. Cilj ljudskog života je sreća. Depresija je bolest savremenog svijeta, od koje obolijevaju i djeca i tinejdžeri.Svijest mora postati samoreflektivna. Jedina smo inteligencija za koju znamo koja postavlja pitanja univerzuma. Kada bismo mogli doći do smisla, a samo ga Bog može dati, to može dobrim dijelom riješiti probleme sa kojima se suočavamo.“