Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Stanivuković u Narodnoj skupštini: A tvrde da ne vole Bosnu i Hercegovinu...

10. 10. 2019 - 11:32
|
|
by udrimuski.ba - Fena
|
foto: N1

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je oštro kritikovala rad Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti tog bh. entiteta, koja je lani utvrdila svega četiri sukoba interesa i to kod odbornika.

Poslanik Partije demokratskog progresa Draško Stanivuković je rekao da je nevjerovatno da su utvrđena svega četiri sukoba interesa, a samo je u Skupštini nabrojao njih mnogo više.

''Zvaničnici RS-a su zaposlili svoju djecu, supruge i druge srodnike i u “Elektroprenosu BiH”, iako tvrde da ne vole BiH'',rekao je Stanivuković u obraćanju i pozvao predstavnike vlasti “da ne iskazuju ljubav prema svojim srodnicima preko "narodnih para” i kroz nepotizam".

Zbog takvih zapošljavanja, tvrdi, odlaze ljudi iz RS, a brojni su građani bez posla. Poslanici su ukazali i da su članovi Komisije nastavnici, doktor medicine, a nema pravnika, što bi, zbog prirode materije, trebalo da bude.

Potpredsjednica entitetskog parlamenta Sonja Jovičević se obratila predsjednici Komisije Obrenki Slijepčević navodeći i da je Ustavni sud RS utvrdio neustavnost određenih akata po kojima rade u toj komisiji.

''Godinama se ponašate kao da smo vaše mete i gajite nezdravu ambiciju da od vas strepimo'', rekla je Karadžić-Jovičević i navela “da očito osim Obrenke Slijepčevič niko neće da radi taj posao, na način kako ga radi”.

Na dnevenom redu 6. redovne sjednice entitetskog parlamenta je i izvještaj o radu RTRS-a te informacija o dugu RS-a na kraju 2018. godine, te između ostalog, informacija o implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici u RS-u.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U drugoj Dekadenciji, emisiji za kulturnu dekontaminaciju, Vanja Šunjić je ugoslita novinara, književnika i urednika Andriju Škaru. Razgovarali su o knjigama, muzici, odrastanju i Sedmoj republici