Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Predložen jednomjesečni pritvor za nezakonito izdavanje vozačkih dozvola

09. 10. 2019 - 11:40
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Postupajuća tužiteljica KTKS predložila je Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za sve troje osumnjičenih za nezakonitosti prilikom izdavanja vozačkih dozvola.

"Pritvor je predložen za sve troje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaze dok je referentici predložen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti da bi njenim boravkom na slobodi moglo doći i do uznemirenjenja javnosti", izjavila je Azra Bavčić, glasnovornica KTKS.

Podsjećamo da je šest osoba, od kojih je jedan referent za izdavanje vozačkih dozvola u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, osumnjičeno je da su vršili malverzacije u vezi s izdavanjem vozačkih dozvola, a troje je predato nadležnom tužilaštvu.

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U drugoj Dekadenciji, emisiji za kulturnu dekontaminaciju, Vanja Šunjić je ugoslita novinara, književnika i urednika Andriju Škaru. Razgovarali su o knjigama, muzici, odrastanju i Sedmoj republici