Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Altun: Turska će ubrzo preći sirijsku granicu

09. 10. 2019 - 08:19
|
|
by Al Jazeera - udrimuski.ba
|
foto: EPA - EFE

Pomoćnik turskog predsjednika kazao je kako će Turska “ubrzo” započeti ofanzivu u Siriji. Turska vojska, zajedno sa Slobodnom sirijskom armijom, će preći sirijsku granicu “uskoro”, kazao je rano u srijedu savjetnik za komunikacije turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, dok Ankara počinje vojnu akciju u regiji.

Fahrettin Altun je u svom tvitu kazao da se kurdski borci mogu povući ili će ih Ankara “zaustaviti u ometanju” turske borbe protiv ISIL-a.

Granatiranje položaja SDF-a

„Turska vojska granatirala je naš položaj na granici“, kažu iz Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje su pod komandom kurdskih Jedinica narodne odbrane (YPG), označivši u svom tvitu ključni pogranični grad Ras al-Ain.

„Nema povrijeđenih u našim snagama, Nismo odgovorili na ovaj neprovocirani napad. Spremni smo braniti narod i stanovnike sjeveroistočne Sirije“, dodali su.

Ras al-Ain jedno je od mjesta s kojih su se američke snage povukle u ponedjeljak, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava smještena u Velikoj Britaniji.

TAGOVI:Preporučujemo

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U drugoj Dekadenciji, emisiji za kulturnu dekontaminaciju, Vanja Šunjić je ugoslita novinara, književnika i urednika Andriju Škaru. Razgovarali su o knjigama, muzici, odrastanju i Sedmoj republici