Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Erdogan: BiH već 12 mjeseci nema vladu i to se treba riješiti

08. 10. 2019 - 14:43
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot

U Beogradu je danas održan trilateralni samit Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske.

 

Domaćin sastanka u Palati Srbija bio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Našu zemlju predstavljali su predsjedavajući i članovi Predsjedništva Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik, a Tursku predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan.

"Za nas je ovo veoma važno, jer nakon sastanka počinjemo s formalnim radovima na približavanju Beograda i Sarajevo kroz otvaranje autoputa", kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

On je kazao da su ovakvi sastanci bitni za izgradnju mira u regionu, te da bi uskoro moglo doći do formiranja Vijeća ministara BiH. 

Član Predsjedništva Šefik Džaferović zahvalio se srbijanskom predsjdniku na organizaciji sastanka, te turskom predsjedniku na učestvovanju u ovakvim sastancima jer je Turska, kako je kazao, faktor stabilnosti u regionu. 

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić je kazao kako je sretan što se u Beogradu razgovaralo o konkretnim stvarima, te da se razgovaralo pored autoputa Beograd-Sarajevo i o unaprijeđenju željezničke infrastrukture.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je kazao nakon sastanka da je Turska odlučna da kroz ovakve sastanke pomogne Srbiji i BiH, te da se nada da će ovo zbližiti i ljude u regionu.

"BiH već 12 mjeseci nema vladu i to se treba riješiti, jer bez vlade ne mogu se raditi projekti", kazao je Erdogan.Zadnje dodane

Preporučujemo