Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Govornica: Darko Došlo i Adnan Smailbegović, predsjednik Unije poslodavaca FBiH

08. 10. 2019 - 12:50
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Nakon što sam od povjerljivog izvora, prošle sedmice diskretno upozoren, da je Vlada FBiH spremila novi set zakona iz oblasti poreza na dohodak i doprinose, prema kojem bi navodno poslodavci bili dodatno rastrećeni, a Fond PIO/MIO FBiH, vezivanjem za federalni budžet, dodatno ugrožen, odlučio sam da to provjerim.

Jedan od stalnih slušalaca ''GOVORNICE'' je vrlo slikovito opisao novonastalu situaciju, riječima da je federalna Vlada, ''odlučila da pusti lisicu u kokošinjac'', a da li će do toga zaista doći, odlučiće Parlament FBiH, na sjednici zakazanoj za srijedu 09.oktobra.

Naime, ukoliko predloženi set zakona bude usvojen, Ministarstvo finansija FBiH će u tom slučaju, ukoliko dođe u situaciju, da nema dovoljno sredstava za isplatu penzija, posegnuti za novim kreditima, što će im između ostalog omogućiti i da dodatno napune vlastite džepove, a FBiH dovesti u ''dužničko ropstvo''. Naravno da se to ne mora desiti, ali ako je suditi po primjeru iz susjednog entiteta, nema sumnje da će ukoliko ''lisicu pustite u kokošinjac'', ona sigurno iskoristiti priliku, a isto vrijedi i za ''lisice'' u federalnom Parlamentu i Vladi FBiH.

 

 

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo