Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Pronađen dvostruki dijamant: Jedinstven i neprocjenjiv

06. 10. 2019 - 14:12
|
|
by udrimuski.ba7avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Jedinstveni dvostruki dijamant s draguljem unutar dragulja pronađen je u Sibiru.

Dijamant je nazvan Matrjoška, jer podsjeća na tradicionalnu rusku lutku. Vjeruje se da je ovaj dijamant, koji je star 800 miliona godina, apsolutno neprocjenjiv i jedini na svetu.

Veći dijamant je dimenzija 4,8 puta 4,9 puta 2,8 milimetara. Unutar njega smjestio se u vlastitom zračnom prostoru manji dijamant dimenzija 1,9 puta 2,1 puta 0,6 milimetara.

Oleg Kovalčuk iz ruske kompanije "Alrosa", koja je pronašla dijamant u Jakutiji, rekao je da je ovo jedinstvena kreacija prirode i da ovakav dijamant do sada nije pronađen.

"Alrosa" planira poslati dijamant Matrjoška u Geološki institut Amerike na daljnja istraživanja.

 

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Kako izgleda ljubav koja traje zauvijek?

Možda još uvijek niste sigurni postoji li takva ljubav, niti je li baš vaša jedna od takvih, no ovi znakovi pokazuju da je velika vjerojatnost da to doista je to!

Preporučujemo

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U drugoj Dekadenciji, emisiji za kulturnu dekontaminaciju, Vanja Šunjić je ugoslita novinara, književnika i urednika Andriju Škaru. Razgovarali su o knjigama, muzici, odrastanju i Sedmoj republici