Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Komšić uoči odlaska u Beograd: Postoji cijeli set pitanja koji se dugo vuče u odnosima dvije države

04. 10. 2019 - 07:48
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Google

Uoči posjete članova Predsjedništva BiH Beogradu, gdje će biti održan trilateralni sastanak sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, a prije početka Međunarodne naučne konferencije Dani kriminalističkih nauka "Savremeni izazovi u cyber sigurnosti" u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić govorio je o ovom susretu.
"Postoji cijeli set pitanja koji se dugo vuče o odnosima BiH i još onda Jugoslavije, kada su je činile Crna Gora i Srbija, a danas Republike Srbije, a tiču se dobro poznatih tema - granica je jedna od bitnih, iskorištavanje hidropotencijala rijeke Drine, uobičajeno za naše odnose sa susjedima, izuzev Crne Gore sa kojom imamo riješena ta pitanja", kazao je Komšić.

Dodao je da je sada u fokusu migrantska kriza i da se o zajedničkoj kontroli granica razgovaralo i na sastanku na Jahorini kojem je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Rinko Golubović obilježio 50 godina karijere

„Prije je bio samo jedan medij i mnogo više kontrole. Ja sam za standardizaciju, ali protiv sam cenzure. Danas sve prolazi. No, sada publika može da bira koga će slušati i gledati. "- kaže Rinko Golubovićl, u Udri Muški.