Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Komšić uoči odlaska u Beograd: Postoji cijeli set pitanja koji se dugo vuče u odnosima dvije države

04. 10. 2019 - 07:48
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Google

Uoči posjete članova Predsjedništva BiH Beogradu, gdje će biti održan trilateralni sastanak sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, a prije početka Međunarodne naučne konferencije Dani kriminalističkih nauka "Savremeni izazovi u cyber sigurnosti" u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić govorio je o ovom susretu.
"Postoji cijeli set pitanja koji se dugo vuče o odnosima BiH i još onda Jugoslavije, kada su je činile Crna Gora i Srbija, a danas Republike Srbije, a tiču se dobro poznatih tema - granica je jedna od bitnih, iskorištavanje hidropotencijala rijeke Drine, uobičajeno za naše odnose sa susjedima, izuzev Crne Gore sa kojom imamo riješena ta pitanja", kazao je Komšić.

Dodao je da je sada u fokusu migrantska kriza i da se o zajedničkoj kontroli granica razgovaralo i na sastanku na Jahorini kojem je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

 Zadnje dodane

COVID-19: Šta su otkrili patolozi?

Međutim, ne pridržavaju se svi patolozi prvobitne preporuke RKI-a. Klaus Püschel, direktor Instituta za sudsku medicinu pri Univerzitetsko medicinskom centru Hamburg-Eppendorf, danas ima najopsežniju bazu podataka. "Možemo naučiti od mrtvih za žive", kaže Püschel

Preporučujemo