Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Šuga se pojavila među migrantima u Tuzli

04. 10. 2019 - 07:44
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Google

Migranti i dalje borave u katastrofalnim uslovima u Tuzli, a posebno je zabrinjavajuće da se među određenim brojem njih pojavio scabies, odnosno šuga. Dok volonteri čine sve kako bi pomogli ljudima u nevolji, nadležni nisu poduzeli nijedan konkretan korak kako bi se riješio ozbiljan problem vezan za boravak ovih osoba.
Plato kod Glavne autobuske stanice u Tuzli već nekoliko mjeseci je pretvoren u improvizirano migrantsko naselje. Svi oni koji se zadese u ovom gradu borave u nehumanim uslovima, a volonteri upozoravaju da će stanje biti znatno lošije u zimskom periodu koji slijedi.

Izbjeglice uglavnom iz Pakistana, Afganistana, Alžira, Eritreje, Maroka, Indije i Bangladeša i dalje mogu računati jedino na podršku tuzlanskih volontera.

 

TAGOVI:Zadnje dodane

COVID-19: Šta su otkrili patolozi?

Međutim, ne pridržavaju se svi patolozi prvobitne preporuke RKI-a. Klaus Püschel, direktor Instituta za sudsku medicinu pri Univerzitetsko medicinskom centru Hamburg-Eppendorf, danas ima najopsežniju bazu podataka. "Možemo naučiti od mrtvih za žive", kaže Püschel

Preporučujemo