Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Proglašen javni interes na čitavoj dionici Prve transverzale

04. 10. 2019 - 07:40
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Google

Vlada Kantona Sarajevo je na  sjednici održanoj u četvrtak donijela Odluku kojom se proglašava javni interes na čitavoj dionici saobraćajnice Prva transverzala.
“Ova Odluka još jednom potvrđuje našu opredijeljenost da nam je izgradnja Prve transverzale prioritetni projekt. Na ovaj način želimo da olakšamo i ubrzamo procedure u njenoj izgradnji”, poručio je premijer KS Edin Forto.

Dužina ove saobraćajnice iznosi oko 12 km, prostire se na području općina Novo Sarajevo, Centar i Vogošća od Zagrebačke ulice do Jošaničke petlje.

Vlada je zatražila od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS da je do naredne sjednice upozna sa svim aktivnostima koje su organi Osnovne škole "Čengić Vila I" poduzeli u slučaju njihove uposlenice Dijane Pelidije i njenog djelovanja na društvenim mrežama.

Takođe je od Ministarstva pravde i uprave KS zatraženo da ispita mogućnosti za donošenje jedinstvenog etičkog kodeksa za sve imenovane i uposlene osobe u javnom sektoru, saopćila je Pres služba KS.

 Zadnje dodane

COVID-19: Šta su otkrili patolozi?

Međutim, ne pridržavaju se svi patolozi prvobitne preporuke RKI-a. Klaus Püschel, direktor Instituta za sudsku medicinu pri Univerzitetsko medicinskom centru Hamburg-Eppendorf, danas ima najopsežniju bazu podataka. "Možemo naučiti od mrtvih za žive", kaže Püschel

Preporučujemo