Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Pobjeda Širokog nad Sarajevom u sjeni skandala na Pecari

03. 10. 2019 - 07:34
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Google

Utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu između Širokog Brijega i Sarajeva okončana je pobjedom domaćina sa 3:2.
No, susret na Pecari obilježio je niz skandaloznih situacija. Tako je u 76. minuti kod rezultata 2:2 sa tribine na kojoj su bili smješteni domaći navijači pogođen jedan igrač bordo tima. Glavni sudija Elvis Mujić stoga je odlučio igrače poslati u svlačionicu.
Nakon dvadestak minuta pauze igrači su se vratili na teren. Spiker na stadionu Pecara upozorio je navijače da u slučaju novog incidenta meč neće biti nastavljen. U finišu je došlo i do koškanja fudbalera oba tima, ali je meč priveden kraju pobjedom Širokog od 3:2 (strijelci: Ćorić 31. minut, Kovačić 75, Enin 78 - Šabanović 37, Hebibović 59).
Tako je Sarajevo izgubilo šansu da odbrani trofej, a poraženo je od ekipe koju su upravo savladali u finalu prošle sezone.

 Zadnje dodane

Zlatna sezona bosanskohercegovačke atletike

Sjajnu sezonu naših atletičara obilježio je uspjeh Amela Tuke koji je na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojio srebreno odličje u utrci na 800 metara, što je jedan od najvećih uspjeha bosanskohercegovačkog sporta uopšte

Preporučujemo