Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ponos nacije trči za medalju: Amel Tuka večeras u finalnoj trci Svjetskog prvenstva u Dohi

01. 10. 2019 - 09:29
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Naš najbolji atletičar Amel Tuka večeras (21:10 sati) će u finalnoj trci na 800 metara Svjetskog prvenstva u Dohi - u nikad jačoj konkurenciji, boriti za medalju, nakon što je u nedjelju osvojio prvo mjesto u trećoj polufinalnoj grupi s rezultatom 1:45,63.

Sretno brate

Poslije polufinalne trke Tuka je na svom Faceboku objavio komentar, uz prigodnu fotografiju, i zahvalio se Bogu zbog velikog uspjeha koji je već napravio.

- Moj uspjeh zavisi samo od Tebe.

U komentarima se oglasio i kapiten naše fudbalske reprezentacije Edin Džeko, koji je našem najboljem atletičaru poslao jasnu poruku i dao veliku podršku.

- Druže, prijatelju, raketo. Sve što si dosad učinio za sebe, za svoju porodicu, za Bosnu i Hercegovinu, bilo je veliko. U finalu trči prvo za sebe, pa onda za sve nas i opušteno brate. Svi znamo koliko si sebe uložio u sve ovo, koliko si se stvari odrekao, da bi bio tu gdje jesi. Šta god da bude, ti si već naš ponos, a sa vjerom u Boga, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove i donijeti nam još jednu medalju. Neka ti je sa srećom brate - napisao je Džeko, koji je dobio veliki broj lajkova za svoj komentar.


Bosanska gazela

Inače, nakon još jednog velikog uspjeha našeg najboljeg atletičara poruke podrške stižu od mnogih bh. sportisti.
- Bosanska gazela - kratko je konstatovao naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić.

Inače, plasman u finale trke na 800 metara ostvarili su: Wesley Vazquez ( - Pur) 1:43.96, Ferguson Rotich ( - Kenija) - 1:44.20, Donavan Braizer ( - SAD) 1:44.87, Maarco Arop (- Kanada) 1:45.07, Amel Tuka (BIH) 1:45.63, Bryce Hoppel (SAD) 1:45.95, Clayton Murphy (SAD) 1:44.48 i Emmanuel Korir (Kenija) 1:45.19.

 Zadnje dodane

Profesor Tomsen: Rizik od infekcije tokom utakmica gotovo i ne postoji!

Ministarstvo zdravstva Danske je u saradnji s tamošnjim Nogometnim savezom napravilo analizu koliko bi potencijalno zaraženi nogometaš mogao biti koban po ostale saigrače, kao i protivničke igrače tokom utakmice. Studija bazirana na temelju kretanja nogometaša u zadnjih 14 kola njihovog prvenstva pokazala je da je rizik uistinu minimalan. Izračunali su da će svaki nogometaš u prosjeku biti u blizini zaraženog igrača tek minutu i po

Preporučujemo