Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vučić uoči sastanka s liderima iz RS: Nama treba mir

20. 09. 2019 - 11:46
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra u Beogradu razgovarati sa predstavnicima svih značajnijih političkih stranaka u Republici Srpskoj u želji da se sačuva mir u regionu.

 

- Doći će i predsednik /SNSD-a Milorad/ Dodik, doći će i /lider SDS-a/ Mirko Šarović, doći će verujem i /lider PDP-a Branislav/ Borenović i mnogi drugi i razgovaraćemo o tome jer mi želimo da očuvamo mir za srpski narod da se izborimo za mir, da ne ugrozimo ni napredak Srbije jer mi brže napredujemo nego drugi - kaže Vučić.

Vučić je za Televiziji Pink rekao da Srbiji ne treba zaustavljanje tog napretka "ni na koji način i ni po koju cijenu".

- Nama treba mir. Zato naša situacija nije nimalo laka, jer sad kada odem bilo gde u svet, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, pitaju nas i za situaciju u BiH, a ja im kažem - `Mi se ne mešamo u njihove odnose` - dodao je Vučić.

On je rekao da se Srbija nije miješala ni kada su Crna Gora, Sjeverna Makedonija, BiH pričale i pričaju o NATO.

- Uvek smo ćutali i rekli da je to njihovo unutrašnje pitanje. Mi smo vojno neutralni. Zato ćemo i da se naoružavamo i opremamo tako da bi mogli da branimo svoje nebo, svoju zemlju od svakog - istakao je predsjednik Srbije.

Prema njegovim riječima, suština je da se stvari u regionu komplikuju i bolje ih je rješavati sada nego ostavljati za neko buduće vrijeme.

- Јer u tom budućem vremenu jedna iskra može da napravi probleme za sve nas, a ja se nadam da ih niko ne želi, a siguran sam da ih Srbija ne želi - rekao je predsjednik Srbije.

On je uoči odlaska u Njujork rekao da će tamo biti veoma teško jer će dominantna tema biti Kosovo i Metohija, ali i prilika da tokom važnih bilateralnih sastanaka ponovo iznese stavove Srbije o tom pitanju.

- Čeka nas teška jesen kada je u pitanju Kosmet - poručio je predsjednik Srbije.Preporučujemo