Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Bratićeva ostavka protokolisana, obmanjujete javnost

18. 09. 2019 - 20:51
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Opozicija u NSRS tvrdi da je ostavka potpredsjednika entitetskog parlamenta iz bošnjačkog naroda Senada Bratića, predata i protokolisana te da nisu tačni navodi da nije dostavljena u stručnu službu i kabinet predsjednika entitetskog paralmenta.

 

Šef Kluba psolanika SDS-a Miladin Stanić je rekao novinarima u parlamentu da vladajući obmanjuju javnost da ostavku nisu dobili, te da SDS neće podržati zahtjeve SNSD-a i bit će suzdržani prilikom eventualnog glasanja o smjeni Bratića.

Međutim, potpredsjedica NSRS Željka Stojičić je u obraćanju parlamentu rekla da nije vidjela ostavku, te da nikakav dopis nije stigao u skupštinsku stručnu služnu i da je za ostavku Bratića samo čula iz medija.

Iz SDS-a tvrde da, ako je Bratić podnio ostavku, nema potrebe za skupštinskom raspravom, ali je Stojičić na to potvrdila da “ostavke nema”.

Na tvrdnje PDP-a da su ranije vladajući odbili njihov zahtjev za smjenu Bratića, šef kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić je rekao da su je sada pokrenuli jer su se “političke okolnosti promijenile”.

Zahtjev za zakazivanje posebne sjednice podnijeli su klubovi poslanika SNSD, DNS, SP, DEMOS, NDP, Ujedinjena Srpska i poslanička grupa nezavisni poslanici i Mijo Perkunić.

U obrazloženju zahtjeva za zakazivanje sjednice podsjetili su da je Stranka demokratske akcije (SDA) na svom posljednjem kongresu usvojila političku Deklaraciju koja je, kako tvrde, “direktno usmjerena protiv interesa Republike Srpske i da duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantovan status RS i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda”.Zadnje dodane

Protest u Bileći zbog migranata

Mještani bilećkih sela održaće danas sastanak u selu Simijova, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što migranti provaljuju u njihove kuće, prave štetu i uznemiravaju stanovništvo, a najavljenom skupu prisustvovaće i predstavnici policije

Preporučujemo

Jelena Trivić: „U BiH je na snazi sprega medija i političara“

Jutros se u Udri Muški, telefonski uključila zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić: „Već treću sedmicu zasijedamo po jednom dnevnom redu od 46 tačaka. Sada je glavna tema izvještaj IRB-a. Investiciono-razvojna banka je dobro zamišljen projekat, za koji su počele sa se vezuju kriminalne afere