Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Crnadak informiše EU institucije o Trgovskoj gori

18. 09. 2019 - 08:15
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak predvodi delegaciju naše zemlje na Generalnoj konferenciji Međunarodne agencije za nuklearnu energiju, koja se do 20. septembra održava u Beču.

 

Crnadak je najavio da će iznijeti stav BiH da se Hrvatskoj ne može dozvoliti da nuklerani otpad odlaže na lokaciji Trgovska gora na granici sa BiH i da je potrebno naći drugo rješenje.

Odlučno ne odlaganju nuklearnog otpada uz rijeku Unu na granici naše zemlje i Hrvatske. To je jedinstven stav svih nivoa vlasti u BiH, koji nema odjeka kod zvaničnog Zagreba, o čemu će ministar inostranih poslova u informisati evropske institucije.

- Delegacija BiH iznijeti će čvrste agrumente i detaljno obrazložiti zašto odlagalište ne treba da bude na Trgovskoj gori, nego da treba naći neko bolje rješenje, rekao je Crnadak.

TAGOVI:Zadnje dodane

Protest u Bileći zbog migranata

Mještani bilećkih sela održaće danas sastanak u selu Simijova, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što migranti provaljuju u njihove kuće, prave štetu i uznemiravaju stanovništvo, a najavljenom skupu prisustvovaće i predstavnici policije

Preporučujemo

Jelena Trivić: „U BiH je na snazi sprega medija i političara“

Jutros se u Udri Muški, telefonski uključila zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić: „Već treću sedmicu zasijedamo po jednom dnevnom redu od 46 tačaka. Sada je glavna tema izvještaj IRB-a. Investiciono-razvojna banka je dobro zamišljen projekat, za koji su počele sa se vezuju kriminalne afere