Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Crnadak informiše EU institucije o Trgovskoj gori

18. 09. 2019 - 08:15
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak predvodi delegaciju naše zemlje na Generalnoj konferenciji Međunarodne agencije za nuklearnu energiju, koja se do 20. septembra održava u Beču.

 

Crnadak je najavio da će iznijeti stav BiH da se Hrvatskoj ne može dozvoliti da nuklerani otpad odlaže na lokaciji Trgovska gora na granici sa BiH i da je potrebno naći drugo rješenje.

Odlučno ne odlaganju nuklearnog otpada uz rijeku Unu na granici naše zemlje i Hrvatske. To je jedinstven stav svih nivoa vlasti u BiH, koji nema odjeka kod zvaničnog Zagreba, o čemu će ministar inostranih poslova u informisati evropske institucije.

- Delegacija BiH iznijeti će čvrste agrumente i detaljno obrazložiti zašto odlagalište ne treba da bude na Trgovskoj gori, nego da treba naći neko bolje rješenje, rekao je Crnadak.

TAGOVI:Zadnje dodane

Weber i Vogel: Izbor Lajčaka bi bio pogrešan

Evropska unija bi napravila veliku stratešku grešku u svom susjedstvu ako bi slovačkog ministra spoljnih poslova Miroslava Lajčaka izabrala da vodi pregovore Srbije i Kosova, ocijenili su Toby Vogel i Bodo Weber iz Savjeta za politiku demokratizacije

Psihosocijalna podrška za studente Doma u Nedžarićima

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo osiguralo je psihosocijalnu podršku studentima smještenim u Studentskom domu "Nedžarići", nakon događaja u kojem je smrtno stradao radnik JU 'Studentski centar' Sarajevo