Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Boris Johnson u ponedjeljak na sastanku s Junckerom

13. 09. 2019 - 15:46
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: CNN

Britanski premijer Boris Johnson u ponedjeljak će s odlazećim predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom razgovarati o Brexitu, priopćila je vlada u petak, dok irski premijer ističe da su dvije strane jako daleko od mogućeg sporazuma.

Johnson će s Junckerom razgovarati o brexitu na "radnom ručku" u Luxembourgu, gdje će se također sastati s luksemburškim premijerom Xavierom Bettelom, dodaje Downing Street u priopćenju.

Johnson je u četvrtak kazao da vjeruje da dvije strane mogu postići novi sporazum u zadnji čas i osigurati miran izlazak Britanije iz Europske unije 31. listopada. No, dodao je, vlada se nastavlja pripremati i za mogućnost napuštanja europskog bloka bez sporazuma.

Irski premijer Leo Varadkar ističe u petak da je između Bruxellesa i Londona "vrlo veliki jaz".

Na pitanje da li vjeruje Johnsonu kada govori da želi sporazumno izaći iz EU-a, s obzirom na optužbe oporbe koje tvrde suprotno, Vardakar je rekao da mu "vjeruje", prenosi Hina.

"Vjerujem kada kaže da želi sporazum o Brexitu. Radi u dobroj vjeri i naši timovi su kontaktu i istražujemo mogućnosti. Jaz je vrlo velik, ali nastojat ćemo svim silama do zadnjeg trenutka, ali ne po svaku cijenu, da ne dođe do brexita bez sporazuma. Istodobno pripremamo zemlju za scenarij brexita bez sporazuma", kazao je Varadkar.

TAGOVI:Preporučujemo