Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

PDP ne pristaje na kockanje i avanturizam u koji SNSD želi da uvuče i političke stranke, ali i čitavu Republiku Srpsku

11. 09. 2019 - 13:33
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Ostavka srpskih ministara u aktuelnom sazivu Savjeta ministara BiH tema je oštre polemike vlasti i opozicije u RS.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica izjavio je da bi ministri iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara trebalo da podnesu ostavke ako žele da doprinesu formiranju vlasti na nivou BiH, jer, u tom slučaju, mišljenja je, stranke iz Sarajeva neće postavljati pitanje NATO-a.

"Ako ministri iz tih stranaka podnesu ostavke, onda ih mijenjaju njihovi zamjenici koji nisu Srbi. Tada u Savjetu ministara ne postoje Srbi, i onda se ne mogu donijeti odluke i tada je blokiran Savjet ministara", kazao je Mazalica.

Portparolka PDP-a Anja Petrović nazvala je skandaloznim izjavu poslanika Mazalice da srpski ministri u Savjetu ministara treba da podnesu ostavke, da bi ih zamijenili njihovi zamjenici koji nisu Srbi.

Petrovićeva je rekla da je nevjerovatno i licemjerno čuti ovakvu izjavu od nekoga ko se predstavlja patriotom i braniocem srpskih interesa.

"Mi nikada nećemo napustiti institucije u Sarajevu i prepustiti ih na milost i nemilost politikama druga dva naroda. Srpski interesi se ne brane kukavičkim povlačenjem, nego samo jačim prisustvom u Sarajevu“, istakla je Petrovićeva.

Ona je rekla da i u slučaju povlačenja nema nikakve garancije da Srbi i srpski interesi neće biti izigrani, a da PDP ne pristaje na kockanje i avanturizam u koji SNSD želi da uvuče i političke stranke, ali i čitavu RS.

„BiH može funkcionisati samo na temelju dogovora. Bez problema su se dogovorili da SDA izglasa četvrtog delegata SNSD-u u Domu naroda, da izaberu Denisa Zvizdića i Bakira Izetbegovića u rukovodstva oba parlamentarna doma, podjele resore u budućem Savjetu ministara, pa neka dogovore formiranje vlasti umjesto što nas sve mrcvare deset mjeseci. A o tome da njima nije stalo do funkcionisanja institucija, nego samo do pozicija, u prilog govori da ovakve sulude prijedloge nisu imali kada se nakon izbora 2010. vlast nije mogla formirati 16 mjeseci, jer su u foteljama sjedili upravo SNSD-ovi ljudi“, zaključila je Petrovićeva.
 

TAGOVI:Preporučujemo