Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

"Čovjek za ideale": Bivši premijeri UK odali počast Paddyju Ashdownu

11. 09. 2019 - 07:22
|
|
by theguardian.com - udrimuski.ba
|
foto: Theguardian

Dosadašnji premijeri UK, današnji parlamentarci, diplomati i osoblje oružanih službi jučer su napunili Westminstersku opatiju kako bi odali počast bivšem vođi liberal-demokrata Paddyju Ashdownu, opisanom kao "čovjek za ideale, a ne mutne ponude".

Bivši premijeri Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron i sir John Major pridružili su se udovici lorda Ashdowna, Jane, njihovom dvoje djece, unucima i drugim rođacima, u službi zahvalnosti.

Ashdown je umro 22. prosinca 2018., u dobi od 77 godina, ubrzo nakon što je objavio da ima rak mjehura.

John Major ga je opisao kao političkog protivnika koji mu je postao prijatelj. Bio je "nacionalni vođa, a ne politički oportunist". Nikad nije bio tipičan političar. "Bio je tako energičan kako privatno tako i javno", dodao je Major.

„Oduvijek je bio internacionalac, udružen razumom i konsenzusom i odbacujući plemensku politiku. Čovjek za ideale, a ne mutne ponude. Niti jedan trenutak Paddyjevog života i vremena nije protraćen. Paddy, Vaša je dužnost izvršena! "

pedi

David Laws, koji je naslijedio Ashdown-ovu izbornu jedinicu Somerset, rekao je: "Ovdje imamo predstavnike ne samo iz Bosne, već i iz mnogih stranaka i iz Commonwealtha. Paddy je netko tko se uspio probiti, ne samo u Somersetu, već i širom svijeta. "Zadnje dodane

Preporučujemo

Biserko: Region je ponovo u fokusu EU i SAD

Srbija je najveća opstrukcija za njene susede zbog kontinuirane ambicije da njima dominira. Politike Beograda otežavaju demokratsku konsolidaciju suseda, produkltivnu saradnju u regionu i napredak ka EU i NATO