Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Komšić u Londonu: Mi iz BiH možemo nešto naučiti o odavanju počasti

10. 09. 2019 - 16:18
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

"Možda bismo mogli da naučimo nešto kada je riječ o odavanju počasti za čovjeka, ovdje nema veze koje su politike u pitanju", kazao je za N1 Željko Komšić nakon prisustva na komemoraciji u čast bivšeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna u Londonu.

"Naš ugao gledanja na gospodina Ashdowna je možda različit. Ono što se ovdje moglo vidjeti, a prisutna su bila i bivša četiri premijera koji su nastupali sa različitih stajališta, možete vidjeti da ljudi cijene šta je uradio za Veliku Britaniju, kao obavještajac, kao političar", kazao je Komšić.

Dodao je da bi mi u BiH možda mogli nešto naučiti od drugih kada je riječ o odavanju počasti za čovjeka.

"Možda bi mogli da naučimo nešto kada je riječ o odavanju počasti za čovjeka, ovdje nema veze koje su politike u pitanju. Kažem možda bi mi mogli nešto naučiti u BiH, jutros sam vidio sve komentare vezane za komemoraciju lordu Ashdownu, čovjeku bude malo ružno od toga".

"Bili su prisutni predstavnici četiri različite političke opcije i govorili su o njemu kao čovjeku koji je uradio dobre stvari za BiH. Imao sam priliku da razgovaram s njim, pa da se i konfrontiram politički. Imalo se šta vidjeti i naučiti i red je da mu ispred BiH kažemo hvala, bez obzira na sve komentare koje možemo čuti", dodao je Komšić.

Komšić je prije toga prisustvovao Akademiji polaznika u sigurnosnim snagama.

"Zvaničnici ovdje u Londonu su rekli da stoje uz nas i da će biti uz nas. Njihovo prisustvo je važno".

 Zadnje dodane

Preporučujemo