Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Danas protesti rudara ispred zgrade Vlade FBiH, najavljen i generalni štrajk

10. 09. 2019 - 08:29
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Ispred zgrade Vlade FBiH danas će se okupiti rudari koji će mirnim protestom iskazati nezadovoljstvo zbog zaključaka na sastanku koji je održan jučer.

Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio Sinan Husić, predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika FBiH.

On je kazao da se danas ide u realizaciju odluke koja je vezana za organizaciju protesta.

- Zaključci nas nisu izveli iz ove aktuelne problematike, ali, eto, moramo vidjeti i do kraja otvoriti priču kako dalje s rudnicima u FBiH - rekao je Husić. 

On je naveo kako će danas biti održan protestni skup, a 13. septembra su najavljeni štrajkovi u rudnicima Zenica i Breza.

Istaknuo je da tokom današnjih protesta očekuju da predstavnici Vlade FBiH prime na razgovor predstavnike Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH.

TAGOVI:Zadnje dodane

Weber i Vogel: Izbor Lajčaka bi bio pogrešan

Evropska unija bi napravila veliku stratešku grešku u svom susjedstvu ako bi slovačkog ministra spoljnih poslova Miroslava Lajčaka izabrala da vodi pregovore Srbije i Kosova, ocijenili su Toby Vogel i Bodo Weber iz Savjeta za politiku demokratizacije

Psihosocijalna podrška za studente Doma u Nedžarićima

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo osiguralo je psihosocijalnu podršku studentima smještenim u Studentskom domu "Nedžarići", nakon događaja u kojem je smrtno stradao radnik JU 'Studentski centar' Sarajevo