Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Almir Aka Hukelić uradio instrumental na Šantićevu pjesmu "Što te nema"

30. 08. 2019 - 10:20
|
|
by udrimuski.ba

Prije nekoliko mjeseci najpoznatiji bosanskohercegovački gitarista Almir Aka Hukelić je sa Dževadom Keranović, bh. interpertatoricom sevdalinke sa prebivalištem u SAD-u, objavio obradu poznate pjesme „Što te nema“ u duhu sevdaha.

Sada je odlučio za ove neprevaziđene stihove Alekse Šantića uraditi instrumental i podijeliti ga sa svim ljubiteljima dobrog zvuka.

Muziku i aranžman za instrumental je uradio Aka Hukelić, a na ovom projektu su mu se pridružili: Miloš V. Nikolić (kaval), Raffid Subašić (def) te Medina Turković i Ajsela Zoronjić (bek vokali).

Naravno, Almir Aka Hukelić je ponovno pokazao svoje umijeće svirajući gitaru za ovaj instrumental.

Ovaj projekat je dobio i svoj vizualni identitet zahvaljujući Albinu Smajloviću koji je na niz toplih slika i videoisječaka dodao tekst Šantićeve pjesme „Što te nema“.

Ovaj instrumental u izdanju Hayat Productiona će sigurno u vama probuditi najtananije emocije, pa vam preporučujemo da ga poslušate.

 

 Zadnje dodane

BoX i Genetic Groove Guru u Re&Do baru – Sarajevo u Zagrebu

Što u Zagrebu znamo o nečemu što bi nosilo naziv: ‘Nova sarajevska scena’? Ne previše, ali tu i tamo nas ‘zapuhne’ nešto na pozornicama što daje širu sliku od one uobičajene komercijalne u koju stanu Letu štuke i Dubioza kolektiv

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda