Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Disney potvrdio: Ewan McGregor vraća se kao Obi-Wan Kenobi u novoj Star Wars seriji

27. 08. 2019 - 08:50
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot

Novi servis Disney+ potvrdio je kako će od 2020. godine početi nimati seriju o fiktivnom liku Obiju Wan Kenobiju iz franšize Star Wars (Ratovi zvijezda).

U ulozi legendarnog Jedi Mastera naći će se Ewan McGregor koji je kroz šest godina i tri filma već utjelovio Obija Kenobija, mentora Luke Skywalkera, ali i njegovog oca Anakina Skywalkera.

McGregor je prošle godine negirao glasine o snimanju serije, ali sada je potvrdio kako je scenarij napisan te da uskoro počinje snimanje. Međutim, nije mnogo poznato o radnji serije osim kako će popuniti period između dva dijela filma, "Revenge of the Sith" i "A New Hope".

Nova serija će se emitovati na Disney+ streaming servisu. Iako se još ne zna ni kako bi se serija mogla zvati, niti kakva nas radnja očekuje, milione fanova Ratova zvijezda oduševila je samo činjenica da će ponovo gledati Ewana McGregora kao Obija.

TAGOVI:Zadnje dodane

Film "Proboj" premijerno prikazan u Sarajevu

Slovenački igrani film "Proboj" reditelja Dejana Baboseka, ujedno i prvi partizanski film koji je snimljen u posljednjih 30-ak godina na području zemalja bivše Jugoslavije, sinoć je premijerno prikazan u Sarajevu

Ko radi u svetu parazita?

Treba odmah reći, sve je u „Parazitu“ filmski i žanrovski gledano na mestu. Reći da je već više puta dokazani reditelj filma Bong Joon-ho i ovaj put uradio odličan posao, deluje bezmalo kao uvreda, jer ništa manje se od njega nije ni očekivalo. Priča je sklopljena precizno kao sat: baš svaki zupčanik, i onaj najmanji, nepogrešivo hvata susedne i gura priču ka fatalnom kraju. Glumci su ubedljivo razigrani u tragikomičnoj priči: lepršava karikaturalnost njihove glume, pogotovo u prvom delu filma (iako, istina, utisak o karikaturalnosti može biti posledica i kulturnih razlika koje pominje reditelj), u jakom je kontrastu s mračnim sadržajem drugog dela