Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Disney potvrdio: Ewan McGregor vraća se kao Obi-Wan Kenobi u novoj Star Wars seriji

27. 08. 2019 - 08:50
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot

Novi servis Disney+ potvrdio je kako će od 2020. godine početi nimati seriju o fiktivnom liku Obiju Wan Kenobiju iz franšize Star Wars (Ratovi zvijezda).

U ulozi legendarnog Jedi Mastera naći će se Ewan McGregor koji je kroz šest godina i tri filma već utjelovio Obija Kenobija, mentora Luke Skywalkera, ali i njegovog oca Anakina Skywalkera.

McGregor je prošle godine negirao glasine o snimanju serije, ali sada je potvrdio kako je scenarij napisan te da uskoro počinje snimanje. Međutim, nije mnogo poznato o radnji serije osim kako će popuniti period između dva dijela filma, "Revenge of the Sith" i "A New Hope".

Nova serija će se emitovati na Disney+ streaming servisu. Iako se još ne zna ni kako bi se serija mogla zvati, niti kakva nas radnja očekuje, milione fanova Ratova zvijezda oduševila je samo činjenica da će ponovo gledati Ewana McGregora kao Obija.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Profesor Radiša Antić: „Zlo ne postoji kao imenica i nema ontološku vrijednost“

Antić: „Smisao života je sreća. Cilj ljudskog života je sreća. Depresija je bolest savremenog svijeta, od koje obolijevaju i djeca i tinejdžeri.Svijest mora postati samoreflektivna. Jedina smo inteligencija za koju znamo koja postavlja pitanja univerzuma. Kada bismo mogli doći do smisla, a samo ga Bog može dati, to može dobrim dijelom riješiti probleme sa kojima se suočavamo.“