Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Još jedno dijete na bolničkom liječenju nakon boravka u Ajdinovićima

24. 08. 2019 - 12:29
|
|
by udrimuski.ba/klix

Još jedan dječak sa simptomima trovanja, koji je boravio u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova, primljen je jutros na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, čime se broj djece u toj zdravstvenoj instituciji popeo na 11. Kako nam je ranije rečeno, u bolnici u Istočnom Sarajevu je dvoje hospitalizovanih.

Jedan dio djece je upućen na kućno liječenje dok roditelji i javnost čekaju nalaz inspekcije koja je protekla dva dana uzimala uzorke hrane, vode i briseva sa radnih površina i zaposlenih u SRCA.

Djecu hospitalizovanu na KCUS-u jučer je posjetio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić. Radi se o mladim rukometašima RK Respekt koji leže na Klinici za infektivne bolesti, a u Ajdinovićima su bili na sportskim pripremama.

U saopćenju za javnost Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK jučer je navedeno da je subjektu nadzora zabranjena priprema i serviranje hrane i pića, upotreba vode za pripremu hrane i pića iz dovoda u objektu, u kuhinji hotela i ostalim objektima gdje se priprema i poslužuje hrana (grill i pizzeria). Ova zabrana će trajati do dobijanja izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju uzoraka iz laboratorija.

Hospitalizovana djeca imaju povišenu temperaturu, proljev i povraćanje.Zadnje dodane

Hoće li BiH dobiti novu modernu prugu

Pruga Vareš - Banovići napokon bi mogla postati java, bar ako je suditi prema izvorima bliskim uredu premijera FBiH Fadila Novalića. Navodno su se iz Sjedinjenih Američkih Država javili investitori zainteresirani za gradnju ove pruge, vrijedne skoro 400 miliona maraka

EZ: Prekršajna procedura protiv BIH zbog kineskog kredita

Pregovori su narušeni i nema dogovora, ali to ne znači da je gotovo, rekao je u razgovoru za Radio Slobodna Evropa pomoćnik direktora i pravni zastupnik Energetske zajednice Dirk Buschle, nakon što je Energetska zajednica prekinula pregovore sa Vladom Federacije BiH, najavljujući i pokretanje postupka protiv BiH

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!