Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Još jedno dijete na bolničkom liječenju nakon boravka u Ajdinovićima

24. 08. 2019 - 12:29
|
|
by udrimuski.ba/klix

Još jedan dječak sa simptomima trovanja, koji je boravio u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova, primljen je jutros na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, čime se broj djece u toj zdravstvenoj instituciji popeo na 11. Kako nam je ranije rečeno, u bolnici u Istočnom Sarajevu je dvoje hospitalizovanih.

Jedan dio djece je upućen na kućno liječenje dok roditelji i javnost čekaju nalaz inspekcije koja je protekla dva dana uzimala uzorke hrane, vode i briseva sa radnih površina i zaposlenih u SRCA.

Djecu hospitalizovanu na KCUS-u jučer je posjetio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić. Radi se o mladim rukometašima RK Respekt koji leže na Klinici za infektivne bolesti, a u Ajdinovićima su bili na sportskim pripremama.

U saopćenju za javnost Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK jučer je navedeno da je subjektu nadzora zabranjena priprema i serviranje hrane i pića, upotreba vode za pripremu hrane i pića iz dovoda u objektu, u kuhinji hotela i ostalim objektima gdje se priprema i poslužuje hrana (grill i pizzeria). Ova zabrana će trajati do dobijanja izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju uzoraka iz laboratorija.

Hospitalizovana djeca imaju povišenu temperaturu, proljev i povraćanje.Preporučujemo