Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Najbolji svjetski skakači danas na Starom mostu

24. 08. 2019 - 10:33
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Danas u 13 sati počinje veliko finale Red Bull Cliff Diving takmičenja na Starom mostu, na kojem će petu godinu uzastopno snage odmjeriti najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu.

Sve je spremno za još jedan cliff diving spektakl u gradu na Neretvi, na šestoj, pretposljednjoj stanici sezone 2019. U Mostaru bi vrlo lako mogle pasti i odluke o titulama, no ono što je izvjesno jeste da gledaoce očekuje uzbudljivo takmičenje i atraktivni skokovi koji izazivaju oduševljenje i nevjericu.

Jučer su održane prve dvije serije takmičarskih skokova, nakon kojih vodeće pozicije zauzimaju Australka Rinan Ifland (Rhiannan Iffland) u ženskoj i Meksikanac Džonatan Paradez (Jonathan Paredes) u konkurenciji muškaraca.

Ifland je opravdala epitet favorita i najavila da bi konačno mogla do pobjede na Starom mostu, što je jedno od rijetkih postignuća koja nedostaju trostrukoj šampionki i najuspješnijoj takmičarki u historiji prvenstva. Drugo i treće mjesto trenutno zauzimaju Đenoviv Bradli (Genevieve Bradley) iz SAD i Džesika Makuli (Jessica Macaulay) iz Velike Britanije.

Kod muškaraca vodi Paredez, koji se nada reprizi takmičenja 2015. kada je na Starom mostu upisao svoju prvu pobjedu. U stopu ga slijedi Rumun Konstantin Popovići (Constantin Popovici), na kojem višemjesečna pauza zbog povrede nije ostavila traga, te je pokazao da njegovi sjajni rezultati s početka sezone nisu slučajni. Treći je Endi Džons (SAD), dok je glavni favorit Britanac Džeri Hant (Gary Hunt) trenutno na nezavidnoj desetoj poziciji.

Plato ispod Starog mosta jučer je bio odlično popunjen, no prava navala se očekuje danas. Stoga se gledaocima savjetuje raniji dolazak, kako bi zauzeli što bolje pozicije za praćenje takmičenja.

Stari most će u periodu od 12:30 do 15:30 biti zatvoren za prelazak. Ulaz na takmičenje je slobodan, a gostima se preporučuje da do mosta dođu s desne strane, odakle se najlakše mogu spustiti na plato ispod, predviđen za publiku.Preporučujemo