Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Jutro na graničnim prelazima: Gužve na Doljanima, Deleuši i Izačiću

24. 08. 2019 - 10:13
|
|
by udrimuski.ba/klix
|
foto: udrimuski.ba

Subotnje jutro u znaku je pojačane frekvencije vozila na pojedinim graničnim prelazima na izlazu iz naše zemlje. Prema podacima BIHAMK-a, najveće gužve su na graničnim prelazima Izačić, Deleuša i Doljani na izlazu iz Bosne i Hercegovine, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Važna informacija za vozače je i da se zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu M-4 Jelah-Teslić u mjestu Kalošević saobraća usporeno, jednom trakom, a zbog odrona na regionalnom putu R-474 Jelah–Prnjavor u mjestu Piljužići na snazi je obustava saobraćaja.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a vidljivost zbog magle smanjena u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.Preporučujemo