Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Đonlagić poručio Kovaču: Tzv. treći entitet se nikada neće desiti

22. 08. 2019 - 09:12
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Izjava predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora i bivšeg ministra vanjskih poslova Hrvatske Mire Kovača o podjeli BiH na tri regije i izbornoj jedinici za Hrvate eklatantan je primjer direktnog miješanja u unutrašnje stvari naše države, poručio je potpredsjednik DF-a i poslanik ove stranke u Parlamentu BiH Dženan Đonlagić za vijesti.ba

"Ovakvo ponašanje je hohštaplersko! Ovakvi stavovi nisu prijateljski i ne doprinose izgradnji dobrosusjedskih odnosa", rekao je Đonlagić, komentarišući sproni prijedlog hrvatskog zvaničnika.

Potpredsjednik DF-a upozorava da Kovačeve izjave nemaju nikakve veze sa izbornom kampanjom u Hrvatskoj, nego su u vezi sa "čežnjom, odnosno aspiracijama za uplitanja u isključivo unutrašnja pitanja BiH"

"Radi se pokušaju stavljanja u fokus nikada realizovanog cilja u stvaranju tzv. trećeg entiteta, što se nikada neće desiti", kategoričan je. 

Uputio je poruku bivšem ministru vanjskih poslova Hrvatske Kovaču:

"Ni međunarodna presuda za udruženi zločinački poduhvat nije Vas opametila i umjesto da gledate kako da sperete mrlju sa ukaljanog obraza, nastavljate se ponašati štetočinski prema BiH"Preporučujemo