Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Demokratska fronta: Verbalna akrobatika novog crtača mapa BiH Mire Kovača

21. 08. 2019 - 19:33
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Iz Demokratske fronte reagirali su na stavove predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Mire Kovača koji je ocijenio je da bi Hrvati u Bosni i Hercegovini s preustrojem države u tri regije, po uzoru na Belgiju, mogli ostvariti svoju jednakopravnost s Bošnjacima i Srbima.

"Da đavo ne miruje i da se iz dana u dan građanima ove zemlje serviraju umobolne ideje o njenom razvaljivanju na tri dijela, govori i najnoviji istup bivšeg ministra inostranih poslova Hrvatske Mire Kovača. Opetovao je ono što je prije par mjeseci kao probni balon pustio u javnost: BiH treba podijeliti po 'belgijskom principu' - Bosna cijela u tri dijela, u kojoj bi Hrvati, odbijanjem svoje administrativne jedinice, dobili puni suverenitet", navode iz DF-a, te dodaju:

"Kao da ga sada nemaju, kao da bi glasanjem 'svoj za svoga' u čisto zapadnohercegovačkom izbornom getu (o ostalim Hrvatima u drugim dijelovima BiH ni riječi - valjda bi ovom konceptu prethodilo njihovo preseljenje u hercegovačku grudu) konačno ostvarili vjekovni san - 'svoj na svome. I da sve bude još zanimljivije, poslije tirade koju nam je Kovač održao, izjavljuje kako se Hrvatska ne miješa u unutrašnje stvari druge, suverene države".

Valjda je i poslije ove, tvrde iz DF-a. za sada još uvijek verbalne akrobatike novog crtača mapa BiH – Kovača, i posljednjem građaninu ove zemlje koji je doživljava istinski svojom i cjelovitom – jasno zašto je NATO put jedini ispravan put i zašto taj koncept buduće BiH nailazi na otpore. 

KONTROVERZAN PRIJEDLOG

Miro Kovač zagovara podjelu BiH na tri dijela: Hrvatima dati izbornu jedinicu

"Zbog svega toga, Demokratska fronta i njen predsjednik Komšić neće odustati od ovog zahtjeva. Svakim novim danom raste i svijest kod građana o neumitnosti ovakvog puta u Evropu, pod kišobranom NATO saveza. Druge nam nema , kao što nemamo ni drugu ni rezervnu domovinu osim Bosne i Hercegovine", saopćili su..

TAGOVI:Preporučujemo