Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Pompeo: SAD prijeti sankcijama svima koji podrže iranski tanker ili mu dopuste pristajanje

21. 08. 2019 - 15:30
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

SAD će poduzeti sve što može kako bi spriječio da iranski tanker dostavi naftu Siriji, upozorio je američki državni sekretar Majk Pompeo (Mike).

. Jasno smo dali do znanja svima koji stupe u kontakt, podrže brod ili mu dopuste pristajanje da im prijete sankcije Sjedinjenih Država. Ako se taj brod ponovno uputi prema Siriji, poduzet ćemo sve što možemo u skladu s tim sankcijama kako bismo to spriječili -  rekao je Pompeo.

Brod "Arian Darya", koji se donedavno zvao "Grace 1", napustio je Gibraltar 18. avgusta, a podaci plovidbe pokazuju kako se trenutno kreće prema grčkoj luci Kalamati.  

Brod je postao predmetom diplomatskog spora između Irana i Britanije nakon što je zadržan 4. jula u Gibraltaru pod sumnjom da je prevozio iransku naftu za Siriju kršeći time međunarodne sankcije.

Vlasti u Ateni sada prate pravac plovidbe broda koji bi, kako je prijavljeno, trebao u nedjelju stići u Kalamatu, luku na jugu Grčke.

TAGOVI:Zadnje dodane

Kako žive bivši američki špijuni?

CIA je navodno prije dvije godine iz Moskve povukla neke tajne agente. Međutim, kakav je njihov život poslije toga? Bivši savjetnik Donalda Trumpa Chris Costa govori o usponima i padovima bivših agenata