Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Pompeo: SAD prijeti sankcijama svima koji podrže iranski tanker ili mu dopuste pristajanje

21. 08. 2019 - 15:30
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

SAD će poduzeti sve što može kako bi spriječio da iranski tanker dostavi naftu Siriji, upozorio je američki državni sekretar Majk Pompeo (Mike).

. Jasno smo dali do znanja svima koji stupe u kontakt, podrže brod ili mu dopuste pristajanje da im prijete sankcije Sjedinjenih Država. Ako se taj brod ponovno uputi prema Siriji, poduzet ćemo sve što možemo u skladu s tim sankcijama kako bismo to spriječili -  rekao je Pompeo.

Brod "Arian Darya", koji se donedavno zvao "Grace 1", napustio je Gibraltar 18. avgusta, a podaci plovidbe pokazuju kako se trenutno kreće prema grčkoj luci Kalamati.  

Brod je postao predmetom diplomatskog spora između Irana i Britanije nakon što je zadržan 4. jula u Gibraltaru pod sumnjom da je prevozio iransku naftu za Siriju kršeći time međunarodne sankcije.

Vlasti u Ateni sada prate pravac plovidbe broda koji bi, kako je prijavljeno, trebao u nedjelju stići u Kalamatu, luku na jugu Grčke.

TAGOVI:Zadnje dodane

"Luvr" zatvoren zbog protesta

Zatvorena je i izložba u Luvru posvećena petstotoj godišnjici od smrti čuvenog italijanskog umjetnika Leonarda da Vinčija.

Preporučujemo