Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Bećirović: Kosovo pravi vještačke krize da ne bi došlo do procesuiranja Thacija

21. 08. 2019 - 16:05
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: ilustracija

Kosovo je u dubokoj političkoj krizi od septembra 2017. godine, navodi se između ostalog u analizi Međunarodnog Insituta za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES.

Šta za region znače odnosi Prištine i Beograda, zašto je međunarodna zajednica naglo utišala potenciranje pregovora, kakva je budućnost zemalja Zapadnog Balkana analizirao je Zijad Bećirović, direktor IFIMES-a.

POGLEDAJTE VIDEOZadnje dodane

Blokiran ulaz u RTS

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da cilj nije nasilje, već da se simbolički ukaže na to da javni servis, kako je rekao, ne vrši svoju funkciju koja je predviđena zakonom.

Vanredno u Britaniji: Ugašena svjetla ili svijetla budućnost

U Velikoj Britaniji se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori, treći u posljednjih četiri godine. Većinom naslovnica u britanskim printanim medijima dominiraju izborne teme i podrška jednom ili drugom političkom lideru. Međutim The Sun je otišao korak dalje od onoga što su uradile njihove kolege

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!