Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Holivudski glumac Tim Roth u fokusu petog dana 25. SFF-a

20. 08. 2019 - 08:20
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: EPA - EFE

U fokusu petog dana 25. Sarajevo Film Festivala je holivudski glumac Tim Roth koji danas stiže u glavni grad BiH.

Rothu će na svečanoj ceremoniji koja će biti održana u 20:30 u Ljetnom kinu Raiffeisen biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za izniman doprinos filmskoj umjetnosti. Prije toga će zvijezda Tarantinovih filmova održati Masterclass u kinu Meeting Point i prošetati crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala.

Peti dan 25. Sarajevo Film Festivala donosi i sjajna filmska ostvarenja. U Narodnom pozorištu Sarajevo u sklopu Takmičarskog programa - igrani film možete pogledati film "Heidi" rumunske rediteljice Catalin Mitulescu, koji je na repertoaru u 9 i 19:40 sati, kao i film "Mo" rumunskom reditelja Radu Dragomira koji je na repertoaru u 11:30 i 22 sata. U sklopu programa U fokusu će u 16 sati biti upriličena projekcija filma "Zviždači".

U Ljetnom kinu Raiffeisen u sklopu Open Air programa možete pogledati film "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića, nagrađivani film o novorođenim bebama nestalim iz bolnica u Srbiji.

"Satantango", remek-djelo mađarskog reditelja Béle Tarra, će 25 godina nakon premijere biti prikazano u svojoj digitalnoj restauriranoj verziji (4K), u kinu Meeting Point.

Svakako ne propustite ni ostale projekcije koje će biti upriličene u Meeting Pointu, Art kinu Kriterion, Summer Screenu, Pozorištu mladih, kinu Novi Grad, Ljetnom kinu Centar Safet Zajko i MMC - Kinu Ilidža.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“