Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Sve je jasno kad Dodik odbija razgovor s Amerikancima, a obraća se s Rusima

16. 08. 2019 - 16:00
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Zajednički istup Milorada Dodika sa ambasadorom Ruske Federacije Petrom Ivancovim pokazao šta se krije iza rušenja Sporazuma o formiranju Vijeća ministara i nastavku NATO integracija.

Navodi ovo u svojoj reakciji potpredsjednik SDA i član delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Asim Sarajlić. 

On navodi da činjenica da je Dodik odbio da prisustvuje sastanku sa predstavnicima američke ambasade, u isto vrijeme odlazeći na sastanak sa ruskim ambasadorom, vrlo jasno ukazuje o čemu se ovdje radi.

- Bosna i Hercegovina je na temelju volje apsolutne većine svojih građana, kao i na temelju zakonskih opredjeljenja, okrenuta ka zapadnim, euroatlantskim integracijama. Slanje ANP-a nije ničija izmišljotina, već vrlo jasna međunarodna obaveza Bosne i Hercegovine, na temelju važećih zakona i odluka o MAP-u, kao i zahtjeva Sekretarijata NATO-a i Sjevernoatlantskog vijeća koje čine predstavnici 29 država članica, navodi Sarajlić i dodaje:

- Neka niko ne očekuje da će Bosna i Hercegovina odustati od ispunjavanja svojih međunarodnih obaveza, jer je to pitanje ugleda i kredibiliteta jedne države u međunarodnom okviru, i o tome ne može biti rasprave.

TAGOVI:Preporučujemo