Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Rudari u Stranjanima noć proveli u jami

14. 08. 2019 - 09:07
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

Rudari druge smjene jame Stranjani proveli su noć u jami  i tako će biti sve dok Uprava Rudnika mrkog uglja Zenica ne ispuni njihove zahtjeve, odnosno dok ne vrati desetak radnika iz drugih pogona u ovu jamu.

Sedamnaest rudara druge smjene koji su se jučer u 15 sati spustili više stotina metara ispod površine zemlje osim što je obustavilo rad, odbilo je i izaći na površinu kako bi njihove kolege treće smjene spustili se na svoja radna mjesta.

Zadnji put u rudnik Stranjani novi rudari su primljeni prije 3,5 godine. Problem je nastao jer se u jami trenutno nalazi premalo rudara koji bi ispunili norme, a što se u konačnici odrazi i na njihove mjesečne plaće.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“