Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Put ka NATO savezu strateški interes Bosne i Hercegovine

14. 08. 2019 - 08:33
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je jučer ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Fielda.

Tokom razgovora ključne teme su bile uspostava vlasti na državnom nivou te izazovi koji stoje na tom putu. Usto, razgovaralo se i o drugim nivoima vlasti, s akcentom na Kanton Sarajevo i rad aktuelne vlade.

Ovom prilikom obostrano je naglašen značaj euroatlantskih integracija, koje nemaju alternativu. Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je istakao da put ka NATO savezu jeste strateški interes Bosne i Hercegovine i da, u tom kontekstu, odgovornost prema stabilnosti i razvoju naše zemlje i regionatreba biti apsolutni prioritet. 

To znači da Bosna i Hercegovina treba učiniti maksimalne napore da bi u razumnom roku postala članica najveće vojne alijanse svijeta, a to posljedično  stvara uvjete za brži ekonomski razvoj, dolazak stranih investicija, zaustavljanje masovnog iseljavanja i hvatanje tehnološkog koraka s razvijenijim državama zapadnog svijeta. Zadnje dodane

Preporučujemo