Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Muškarac s puškom ubio dvije osobe na autoputu u Houstonu

09. 08. 2019 - 18:36
|
|
by udrimuski.ba/klix
|
foto: klix.ba

Muškarac naoružan poluautomatskom puškom u stilu AR-15 ubio je dvoje ljudi na autoputu Interstate 10 u Houstonu te zatim pobjegao s mjesta zločina.

Policija u Houstonu traga za napadačem i njegovim saučesnikom s kojim se vozio u automobilu.

Daniel Gotera, sportski reporter sa KHOU-TV, bio je na autoputu tokom ovog napada. On je na Twitteru događaj opisao kao "nestvarnu scenu." Prema njegovim riječima, napadač je izašao iz automobila i počeo nasumično pucati nasred autoputa. 

Kako pišu američki mediji, napadu je prethodio sudar kada su dvojica muškaraca navodno namjerno udarili drugo vozilo. Potom je uslijedila razmjena vatre u kojoj su upucani vozač i putnik u drugom vozilu.

Na mjestu incidenta našao se i jedan svjedok koji je potom izvadio pištolj te u samoodbrani pucao na muškarca s puškom. Tada su napadač i njegov saučesnik ušli u svoj automobil i pobjegli s mjesta nesreće. Nije poznato da li je svjedok ranio napadača.

Motivi napada još nisu poznati, ali sumnja se kako je riječ o okršaju kriminalne grupe. Policija ispituje više svjedoka koji su se našli na mjestu događaja.Zadnje dodane

Preporučujemo