Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Koordinaciono tijelo za migracije danas o incidentu na granici BiH i Hrvatske

09. 08. 2019 - 11:13
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: arhiva

U Unsko-sanskom kantonu danas će biti održana sjednica Koordinacionog tijela za migracije na kojoj bi se trebalo raspravljati, između ostalog, o nedavnom incidentu na granici BiH i Hrvatske u kojem je povrijeđeno 18 migranata.

U tom incidentu lakše su povrijeđeni migranti porijeklom iz Pakistana i Iraka, što su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske demantirali.

O ovom slučaju obaviješteno je i Tužilaštvo BiH, koje u saradnji s drugim agencijama poduzima aktivnosti da bi bile utvrđene okolnosti ovog događaja.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je jučer da će Ministarstvo sačiniti opsežnu informaciju koju će proslijediti Predsjedništvu BiH.

U incidentu koji se dogodio u noći sa 6. na 7. avgust u blizini granice BiH i Hrvatske na području Unsko-sanskog kantona povrijeđeno je 18 migranata.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK potvrđeno je da su povrijeđeni u pratnji pripadnika Granične policije BiH primljeni u Dom zdravlja Velika KladušaZadnje dodane

Proglašena epizoda "Pripravnost" u Kantonu Sarajevo

Mjerenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku na području Kantona Sarajevo zabilježen je značajan rast prosječnih dnevnih koncentracija čestičnih tvari u zraku - PM10, predviđenih za epizodu „Pripravnost“ (50 µg/m3), prema kojem su jutros na stanicama izmjerene sljedeće vrijednosti: Vijećnica 67, Otoka 64 i Ilijaš 99 µg/m3

Borba za građansku BiH civilizacijski iskorak protiv mračnih sila

Mora se graditi i snažno afirmisati državno i društveno dostojanstvo građana i političkog naroda Bosne i Hercegovine. Zemlja ne može ostvariti pravo na svoj slobodan razvoj i nesmetan razvitak ako joj se iznova nameće "luđačka košulja" posebnog slučaja za koju ne vrijede demokratski standardi ljudskih prava i građanskih sloboda, zaključak je redovne sesije Kruga 99 održanoj u nedjelju u Sarajevu...

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!