Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Salvini: Raspala se vladajuća koalicija, jedino rješenje su izbori

09. 08. 2019 - 08:15
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

Zamjenik italijanskog premijera Mateo Salvini rekao je da ne postoji način da se prevaziđu nesuglasice u vladajućoj koaliciji i da su prijevremeni izbori jedina mogućnost za napredak.

Salvini koji je na čelu stranke krajnje desnice Liga istakao je da je premijeru Đuzepeu Konteu rekao da je koalicija sa Pokretom Pet zvijezda propala i da "vrlo brzo izbor trebalo prepustiti glasačima".

Prema njegovim riječima, parlament će se sastati naredne sedmice radi sprovođenja neophodnih proceduralnih koraka.

TAGOVI:



Zadnje dodane

Avganistan: Ubijeno devet pripadnika milicije

Devetorica pripadnika avganistanske milicije poginulo je kada je na njih jutros otvorio vatru najmanje jedan njihov kolega, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!