Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Grabar-Kitarović: Zgrožena sam tragedijom u kojoj je bešćutno pobijena cijela porodica

02. 08. 2019 - 12:21
|
|
by udrimuski.ba - Hina
|
foto: Agencije

Povodom šestostrukog ubistva u zagrebačkom naselju Kajzerica, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je saučešće zbog nevinih žrtava, te oštro osudila svako nasilje, pogotovo rješavanje problema obračunima i osvetom.

„Zgrožena sam strašnom tragedijom koja se sinoć dogodila u Zagrebu u kojoj je bešćutno pobijena cijela obitelj. Oštro osuđujem svako nasilje, a pogotovo rješavanje problema obračunima i osvetom. Iskazujem duboko žaljenje i izražavam sućut zbog nevinih žrtava. Očekujem od svih nadležnih institucija da preživjelom djetetu osiguraju potrebnu skrb", poručila je Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, u noći s četvrtka na petak Igor Nađ (36) vatrenim je oružjem u Zagrebu ubio dva muškarca, tri žene i 10-godišnje dijete.

Na mjestu zločina bila je i beba koja je dobro i zbrinuta je.

Ubica je bio vozač taksija, rođen u Vukovaru, a s jednom od žrtava ima zajedničko dijete.

Nije se predao policiji nego je počinio samoubistvo.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“