Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ove godine rekordnih 270 filmova, nikad veći interes za Sarajevo Film Festival

01. 08. 2019 - 15:19
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Na press konferenciji koja je održana danas u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH, predstavljena je  saradnja Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Sarajevo Film Festivala, kao i program i gosti ovogodišnjeg Open Air programa 25. Sarajevo Film Festivala.

Prisutnima se obratio Nermin Muzur i Miro Purivatra, direktor SFF-a. 

"Nemjerljivo je, koliko je napredovala saradnja Turističke zajednice Kantona Sarajevo i SFF-a, u svakom pogledu. Za razliku od prošle godine, sa ljestvicom standarda otišlo se korak dalje, promocijom SFF- a u Zagrebu i Beogradu”, istakao je Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Svečano otvaranje 25. SFF- a počinje sa svjetskom premijerom igranog filma „Sin“ u takmičarskom programu bh. rediteljice Ines Tanović .

Sarajevo je i prije imalo kulturne manifestacije u kojima je pokazalo da zna biti dobar domaćin, ali sama činjenica da će zatvaranje SFF-a ispratiti koncert Solomona ispred Vječne vatre, govori da je ove godine nadmašilo sva očekivanja. Koncert velike svjetske zvijezde Solomona je poklon gradu od Turističke zajednice KS.

“Ove godine imamo rekordnih 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja, od kojih su 68 svjetskih i 12 međunarodnmih premijera. Potvrđeno je 30% više gostiju od prethodne godine kada je oboren svaki rekord”, potvrdio je Miro Purivatra, direktor SFF-a. 

Ovi podaci govore o značaju festivala,i interes za festival je veći nego ikada. -- Zadnje dodane

Koliko prijatelja nam je potrebno?

Zahvaljujući Facebooku, Twitteru, Instagramu i Snapchatu imamo više 'prijatelja' nego ikad prije, ali ti prijatelji ne sjede na našim sofama i ne oplakuju naše propale veze

Preporučujemo