Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Traži se mogućnost za proširenje kapaciteta Bijele tabije

26. 07. 2019 - 14:30
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: ilustracija - Promo

Nakon što je rasprodat kontingent ulaznica za koncert Gorana Bregovića "Tri pisma iz Sarajeva" 24. avgusta na Bijeloj tabiji, saopćenjem se oglasio organizator ovog velikog muzičkog događaja:

- To ipak ne znači da nema nade za one koji na vrijeme nisu sebi osigurali mjesto u gledalištu na Bijeloj tabiji, jer organizator iznalazi mogućnosti proširenja kapaciteta. Od 1. avgusta kreće montaža tribina i uređenja prostora za prijem i smještaj posjetilaca koncerta, kada će se znati stvarni kapacitet prostora tvrđave Bijela tabija. Nadamo se da ćemo moći obradovati zainteresirane koji su na čekanju za kupovinu ulaznica iz dodatnog kontingenta. 

U saradnji s ministrom Adnanom Štetom, iz Ministarstva za saobraćaj KS dogovoreno je da se na dan održavanja koncerta uvede vanredan režim saobraćaja na prilazima Bijeloj tabiji, a kompanija "Centrotrans-Eurolines" će, također, osigurati vanredan broj kombibus vozila da zadovolji potrebu za prevozom posjetilaca koncerta u oba smjera, uz napomenu da će ga moći koristiti samo oni koji su u posjedu ulaznice za koncert.

Cijena prijevoza u oba pravca (Baščaršija - Bijela tabija - Baščaršija) je 5 KM, a karte će se pored prodajne mreže "Centrotrans-Eurolines" moći nabaviti i na prodajnim mjestima: biletarnica BKC-a i na platou Centra Skenderija - stoji u saopćenju organizatora.

tripisma

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!