Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Odziv birača na izborima u Sjevernoj Koreji 99,98 posto

22. 07. 2019 - 14:05
|
|
by udrimuski.ba / Agencije
|
foto: EPA - EFE

Blizu 100 posto biračkog tijela izašlo je na lokalne izbore u Sjevernoj Koreji tokom vikenda, javili su danas državni mediji.

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un glasao je jučer za narodne predstavnike na nivou provincija, gradova i okruga.

Prema podacima Centralne izborne komisije, u glasanju je učestvovalo 99,98 posto biračkog tijela, javila je državna agencija KCNA.

U izvještaju se dodaje da nisu glasali samo oni koji borave u inostranstvu ili rade na okeanima.

Lokalni izbori održavaju se, poput parlamentarnih, svake četiri godine i predstavljaju formalnost, prenijela je agencija DPA. 

Glasači mogu da biraju odgovore "da" ili "ne" za po jednog kandidata za svaku poziciju, a njih imenuje Radnička partija.

Državni dnevni listovi pozvali su sve sposobne glasače da izađu na birališta.

Ovo su bili drugi lokalni izbori od kada je Kim Jong Un preuzeo vlast poslije smrti svog oca Kim Jong Ila 2011. godine.Zadnje dodane

Avganistan: Ubijeno devet pripadnika milicije

Devetorica pripadnika avganistanske milicije poginulo je kada je na njih jutros otvorio vatru najmanje jedan njihov kolega, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!