Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Bez promjena vremena u narednim sedmicama

22. 07. 2019 - 12:00
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Pred nam je još jedna nadprosječno topla sedmica. U Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme, uz umjereni razvoj oblačnosti sredinom dana u centralnim i sjevernim područjima. U Bosni, noć i jutra će biti nešto svježija, a svježinu će uslovljavati i slab do umjeren vjetar sjevernog smjera, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako navode meteorolozi, pretežno sunčano i ugodno toplo očekuje se i na planinama s maksimalnim temperaturama i iznad 22 stepena. Jutarnje temperature zraka tokom sedmice u Bosni prognoziraju se između 13°C i 18°C, a na jugu zemlje od 17 do 24°C. Maksimalne dnevne temperature u središnjim i sjevernim područjima očekuju se između 26°C i 32°C. Na jugu nešto toplije uz najvišu temperaturu do 34°C.

Pogledom na dostupne i sinoptičke karte uočava se, kako se vremenske prilike neće znatnije promijeniti do kraja ovog, ali i početkom sljedećeg mjeseca. Početkom augusta moguće su nešto malo niže maksimalne temperature zraka uz blago povećanje oblačnosti. Izgledi za kišu u ovom periodu su mali.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 12°C do 17°C u Bosni, a na jugu zemlje do 23°C.  Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će od 24°C do 30°C, a u Hercegovini do 32°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“