Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Džaferović: Dodik i NSRS su povrijedili vitalni interes BiH

19. 07. 2019 - 15:26
|
|
by udrimuski.ba - klix
|
foto: ilustracija

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da su Milorad Dodik i Narodna skupština RS jučerašnjom odlukom u vezi s Pelješkim mostom povrijedili vitalni interes Bosne i Hercegovine.

"Nisu zaštitili vitalni interes RS, već su povrijedili vitalni interes BiH. Ne stoji nijedan razlog koji je naveo Dodik. Komšić i ja smo reagirali na incident koji se dešava, a to je jednostran čin i postavljanje prepreke BiH njenom pristupu prema otvorenom moru", kazao je Džaferović.

Što se tiče Dodikovog argumenta u vezi s izgradnjom mosta u Bosanskoj Gradiški, navodi da je to posebno interesantno. 

"On naravno treba svim građanima BiH, međutim Dodik i NSRS su zaboravili jednu stvar. Dodvoravajući se Hrvatskoj da bi dobili njihovu saglasnost, povređuju vitalni interes vlastite države koja je omogoućila da se uopće uđe u taj aranžman. Njega ne bi bilo da nema saglasnosti države BiH", zaključio je Džaferović.

 

 

 Zadnje dodane

Velika potražnja za stanovima, kvadrat od 1.000 do 1.200 maraka

Iako je zima na pomolu, građevinski kranovi vidljivi su na svim stranama u Bosanskoj Grsdišci. Novi stambeno-poslovni objekti grade se u blizini savskog keja te u naseljima Sjenjak i Centar. U toku je gradnja 200 stanova, a još toliko će ih se početi graditi tokom decembra. Građevinci priznaju da stanove rasprodaju prije završetka gradnje

Preporučujemo

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!