Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Zvijezde serije "Igra prijestolja" same sebe nominovale za nagrade Emmy

19. 07. 2019 - 13:25
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: instagram

Gwendoline Christie, zvijezda serije "Igra prijestolja", sama je sebe uvrstila među potencijalne dobitnike Emmyja nakon što to produkcijska kuća HBO to nije uradila, piše BBC.

Christie, koja je u ovoj popularnoj seriji utjelovila Ser Brienne, nominovala je sebe u kategoriji za najbolju sporednu glumicu u seriji. 

HBO je za CBS potvrdio da je prijavio Lenu Headey, Maisie Williams i Sophie Turner. Glumac Alfie Allen i Carice van Houten također su nominovali sami sebe.

"Ne mogu vjerovati. Hvala univerzumu", napisala je Christie na Instagramu gdje je objavila svoju nominaciju.

Serija "Igra prijestolja" osvojila je čak 32 nominacije za prestižnu nagradu Emmy, što je najveći broj nominacija za neku seriju tokom jedne godine.

The Hollywood Reporter piše da su Christie, Allen i Van Houte morali uplatiti 225 dolara da bi se nominovali, što nije neuobičajena praksa za glumce. 

Tako je 2011. godine Rob Lowe prijavio samog sebe u kategoriji za glavnog glumca u seriji "Parkovi i rekreacija", iako su mnogi smatrali da on tumači sporednu ulogu u ovoj seriji.

Matthew Perry, koji je u seriji "PrijateljI" utjelovio Chandlera, povukao je nominaciju za Emmy 2000. godine nakon što je je saznao da ga je NBC prijavio u kategoriji za najboljeg glumca, jer su se glumci dogovorili da se takmiče samo u kategoriji za sporedne uloge.

 

 Zadnje dodane

Film “Ad Astra”: Brad Pitt u srcu tame svemira

Otkako znam za sebe, odakle seže moje najranije sjećanje, želio sam biti astronaut. Svojevrsna fascinacija svemirom će biti podstaknuta TV serijom “Zvjezdane staze: Nova generacija”, a ubrzo kasnije i vezivanjem za “svemirsku operu” “Ratovi zvijezda”

Preporučujemo

Govornica: Savjeti za političare

O ovosedmičnoj Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić, zajedno sa našim slušateljima pronalazi savjete za političare Bosne i Hercegovine, godinu dana nakon neformiranja vlasti

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke