Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Snažan udar na mafijašku porodicu Gambino: Razbijena veza Koza nostre između Amerike i Italije

19. 07. 2019 - 11:45
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: Palermo Today

Italijanski karabinjeri su u jednoj od najvećih antimafijaških akcija, u saradnji s agentima američkog FBI-ja, razbili nekoliko grupa zloglasne Koza nostre. Uhapšeno je najmanje 19 mafijaša, saopćila je italijanska policija.

gambino2

Istragom obuhvaćeni i rođaci iz Amerike

Oko 200 policajaca bilo je mobilizirano za operaciju kodnog naziva "Nova veza" (New Connection). Sudeći prema nazivu, radi se o razbijanju duboko ukorijenjenih veza između autohtonih italijanskih mafijaša sa Sicilije i njihovih američkih rođaka.

Poseban udar doživjela je njujorška mafijaška porodica Gambino.  

Policija je dodala da je 18 osoba uhapšeno u Palermu na Siciliji, a jedna u SAD. Tokom policijske operacije zaplijenjena je i blokirana imovina osumnjičenih.Zadnje dodane

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!