Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Akcija MAK: FUP ponovo hapsio

19. 07. 2019 - 09:22
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su uz asistenciju pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su uhapsili osobu incijala A.Z. (1993.) za kojim je bila raspisana operativna potjernica, a koje je bilo van granica Bosne i Hercegovine, saopšteno je jutros iz FUP-a.

Do hapšenja je došlo u nastavku operativne akcije kodnog naziva MAK, vezano za dokumentovanje osobe koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine,

''Navedeno lice je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, dana 16.7.2019. godine u skopu ove operativne akcije, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na devet lokacije na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode sedam lica inicijala A.M. (1988.), A.D. (1984.), M.M.(1978.), M.Š. (1985.) S.K (1967.), E.DŽ. (1966.) E.DŽ. (1973.) koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom'', saopšteno je.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo