Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Dom naroda FBiH: Zakon o borcima dobio jednoglasnu podršku

18. 07. 2019 - 21:07
|
|
by udrimuski.ba - NAP
|
foto: ilustracija

U Domu naroda Parlamenta FBiH okončana je rasprava o Prijedlogu zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica. Zakon o pravima boraca i članova njihovih porodica, dobio je jednoglasnu podršku, svih 41 poslanika koji su bili prisutni na glasanju.

Rasprava o boračkom zakonu bila je prilično iscrpljujuča, s više replika i optužbi. Mnogi su kritizirali zakon, ali i pored nedostataka koje su naveli, najavili da će podržati ovaj zakon, piše Patria.

Podsjećamo, Predstavnički dom Parlamenta FBiH podržao je prije dva dana Prijedlog zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica.

Predsjednik Kluba Hrvata Ivo Tadić predložio je zaključak da “Vlada FBiH i resorno Federalno ministarstvo 60 dana prate provedbu Zakona o pravima boraca i da Parlament FBiH izvjeste o imenima i broju korisnika prava iz Zakona.

Vlada FBiH je bila u zasjedanju kako bi se očitovala o amandmanima za Prijedlog zakona o pravima boraca.

Dom naroda je u međuvremenu podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o električnoj energiji, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH i dopune Finansijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za ovu godinu i Odluku o načinu izvršavanja Rebalansa Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

Vlada je odbila sve amandmane.Zadnje dodane

Preporučujemo